|
  • Daimler, BMW, VW: 100 000 munkahely szŇĪnhet meg bejegyz√©shez a hozz√°sz√≥l√°sok lehetŇĎs√©ge kikapcsolva
  • Comments

Daimler, BMW, VW: 100 000 munkahely szŇĪnhet meg

BMW chart

N√©metorsz√°g legfontosabb ipar√°ga neh√©z helyzetben van. Egy ipar√°gi szak√©rtŇĎ √°ltal k√©sz√≠tett tanulm√°ny szerint a koron√°s-v√°ls√°g √©s annak k√∂vetkezm√©nyei val√≥sz√≠nŇĪleg 100 000 munkahelyet sz√ľntet meg.

A kereslet dr√°mai cs√∂kken√©s√©t v√°rja el, √©s felsz√≥l√≠t az √°fa elt√∂rl√©s√©re – sŇĎt, m√©g enn√©l is t√∂bbet k√©r: az √ļj aut√≥k v√°s√°rl√≥inak ad√≥ visszat√©r√©st kell kapniuk.

Ferdinand Dudenh√∂ffer ipari szak√©rtŇĎ √ļgy gondolja, hogy a Corona-v√°ls√°g t√∂bb mint 100 000 munkahely elveszt√©s√©t fogja eredm√©nyezni a n√©met aut√≥iparban.

A kereslet val√≥sz√≠nŇĪleg 15 sz√°zal√©kkal esik vissza ebben az √©vben. A p√©nz√ľgyi piaci v√°ls√°g tapasztalatai ut√°n a felz√°rk√≥z√°si folyamat t√∂bb mint t√≠z √©vet vehet ig√©nybe – √≠rja a professzor a N√©met Sajt√≥√ľgyn√∂ks√©g rendelkez√©s√©re √°ll√≥ tanulm√°nyban .

Hatalmas többletkapacitás egyik napról a másikra

A r√∂vid√≠tett munkaidŇĎ ut√°n j√°r√≥ t√°mogat√°s csak a idŇĎszakosan lehet megold√°s. Egyik v√°llalat sem k√©pes √©vekig fenntartani a kihaszn√°latlan termel√©si kapacit√°s√°t. Ez√©rt van vesz√©lyben a n√©metorsz√°gi aut√≥gy√°rt√°s √©s a besz√°ll√≠t√≥ik √°ltal foglalkoztatott 830 000 munkahely. “optimista felt√©telez√©sek alapj√°n 100 000 munkahely van vesz√©lyben” – √≠rta Dudenh√∂ffer

A kereslet visszaes√©se az √∂sszes fŇĎ piacon

A k√∂zgazdas√°gi kutat√≥ szerint v√°rhat√≥an 15% -kal cs√∂kken N√©metorsz√°gban, 20% -kal K√≠n√°ban, 25% -kal Franciaorsz√°gban √©s az Egyes√ľlt √Āllamokban, √©s 30% -kal Olaszorsz√°gban.

Az optimista elŇĎrejelz√©s szerint “a n√©metorsz√°gi termel√©snek 3,8 milli√≥ j√°rmŇĪre kell cs√∂kkennie. Pesszimista forgat√≥k√∂nyv szerint csak 3,4 milli√≥ j√°rmŇĪre sz√°m√≠tunk.”

A probléma a kereslet hiánya

“Ennek oka nem az ell√°t√°si l√°ncok probl√©m√°ja, hanem egy√©rtelmŇĪen a kereslet hi√°nya” – hangs√ļlyozta Dudenh√∂ffer: Az aut√≥iparnak “komoly, hossz√ļ t√°v√ļ keresleti probl√©m√°ja lesz”.

A 2009. √©vi ad√≥ss√°g-√∂sszeoml√°s ut√°ni gazdas√°gi n√∂veked√©s azt vet√≠ti elŇĎre, hogy az USA-nak legal√°bb t√≠z √©vre lesz sz√ľks√©ge ahhoz, hogy utol√©rje 2019-t.

Eur√≥p√°ban sem utal semmi arra, hogy a koronav√°ls√°g ut√°n a n√∂veked√©s fellend√ľl√©s√©t jelezz√©k: “Az eur√≥paiak m√ļltban adott v√°lasza a v√°ls√°gra √©ppen az ellenkezŇĎj√©t mutatja.”

A kereslet √∂szt√∂nz√©se √©rdek√©ben Dudenh√∂ffer javasolta az √°fa felf√ľggeszt√©s√©t.

Forr√°s: Der Aktionar


A kialakult k√∂r√ľlm√©nyekre val√≥ tekintettel, √Āprilis 30-ig¬† minden hirdet√©si csomagunk 100%-os kedvezm√©nnyel aktiv√°lhat√≥.

Regisztr√°ci√≥: HIRDET√ČS MENETE

√Ārjegyz√©k: √ĀRJEGYZ√ČK, HIRDET√ČSI CSOMAG V√ĀS√ĀRL√ĀS