|
  • Daimler üzemi tanács: A Korona-válság két hét alatt nem oldódik meg bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Comments

Daimler üzemi tanács: A Korona-válság két hét alatt nem oldódik meg

daimler

Az autóiparban a koronavírus-válság mély nyomokat fog hagyni…

…..és ezt nem lehet olyan gyorsan legyőzni – mondta Michael Brecht, az általános üzemi tanács vezetője, valamint a Gaggenau-i Benz üzem üzemi tanácsának vezetője.

“Senkinek sem szabad elhinnie, hogy két hét alatt lezajlik a folyamat” – mondta Brecht a német sajtóügynökségnek.

A Daimler autókat és haszongépjárműveket gyárt. “Honnan gondolhatnánk, hogy az emberek néhány hét alatt ismét sok autót fognak vásárolni?”

 

Fertőzésvédelem és felkészülés az alacsonyabb igények kielégítésére

Amit a német kormány közélet lezárására tesz az helyes és szükséges. Ennek eredményeként gazdasági válság alakulhat ki. A Daimler első két hétben nagyrészt leállította a termelést Európában. A járványügyi helyzet alakulásától függően törekedni kell termelés újra indíthatóságának megtartására. Jelenlegi cél a munkaerő védelme és a fertőzéslánc megszakításának elősegítése.

Várható, hogy az alacsonyabb keresletű időszak következik.

Egyelőre a munkavállalók szabadságra mentek. Brecht azonban feltételezi, hogy ez csak rövid ideig tart.

“Megteremtettük a feltételeit annak, hogy a harmadik héttől kezdve dolgozhassunk” – mondta. “Az én személyes véleményem az, hogy ez meg is fog történni.””

A rövidített munkarendet 80% -kal fizetjük

Ugyanakkor hangsúlyozta: “Ez nem egy kezelhetetlen pénzügyi katasztrófa kezdete.”

Még a legrosszabb esetben is, ha a rövid munkarendet ideiglenesen nullára kell csökkenteni, a munkavállalók még mindig a nettó bérük 80 százalékát megkapják.

A kölcsönzött munkavállalókat is megtartjuk. “Több mint biztos vagyok abban, hogy meg vannak az eszközeink. Csökkentett munkaidővel, megtartva minden dolgozónkat kilábalhatunk ebből a válságból” – mondta Brecht.

“…a Korona-válság után is lesz élet!”

Mindenesetre fontos, hogy helyzetben maradjunk, és a helyreállítás gyors legyen. Nem engedhetjük meg, hogy a válság befejezése után hónapokba teljen, mire megtaláljuk a szükséges embereket.

“Ezért néhány területet továbbra is működtetünk, ideértve az új modellek gyártásának előkészítését. A munkavállalók maximális védelme mellett el kell kezdenünk a válság kezelését” – mondta Brecht. “Mert a Korona-válság után is lesz élet!”

Forrás: Badische Neueste Nachrichten Badendruck GmbH


A kialakult körülményekre való tekintettel, Április 30-ig  minden hirdetési csomagunk 100%-os kedvezménnyel aktiválható.

Regisztráció: HIRDETÉS MENETE

Árjegyzék: ÁRJEGYZÉK, HIRDETÉSI CSOMAG VÁSÁRLÁS