|
  • Végre egy jó hír- A Wuhan-i autószalon reményt ad a kijárási tilalom utáni helyreállításban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • Comments

Végre egy jó hír- A Wuhan-i autószalon reményt ad a kijárási tilalom utáni helyreállításban

trend

BLOOMBERG

2020. ÁPRILIS 9

WUHAN, KÍNA / BEIJING

– Ha nem csak egy fellángolás, hanem trendszerű a Wuhan-i autókereskedések tapasztalata, akkor a kínai autóipar és talán a világ felépülése gyors lehet.

Mint ismeretes a 11 milliós város a koronavírus kiinduló központja volt. Az elsőként bezárt cégek, kereskedések fokozatosan nyitják meg kapuikat. A hivatalos lezárásokat ugyanis megszüntették.

A felgyülemlett kereslet nagy meglepetést okozott néhány autókereskedő számára, mivel a napi eladások a gazdasági befagyás előtti szintre ugrottak.

„Nagyon sokkolt voltam. Arra gondoltam, hogy az értékesítés leáll” – mondta Zhang Jiaqi, az Audi AG kereskedés értékesítési képviselője. Meglepetésemre azonban a mostani eladási szint az egy évvel korábbi szinthez hasonló vásárlásokat mutat. Váratlan fellendülés a két hónapos alvás után.

Kína egész területén, a világ legnagyobb autópiacán, a járműkereskedelem február eleje óta szinte nulla. Az Audi újjáéledése bizonyos reményt adhat a nagyvállalatoknak: a Volkswagen AG-től, General Motors Co. és a Toyota Motor Corp.-ig.

Amikor a kormányok reagáltak a világjárványra, az eladások az egész világon zuhantak. A Wuhani bizonyíték azonban most azt mutatja, bár a fogyasztók óvatosak a normál élethez való visszatérésük során, mégis hajlandóak nagy vásárlásokba is belefogni.

Pan Fei, a Wuchang Audi márkakereskedés marketing igazgatója szerint néhány ügyfélnél olyan motiváció jelent meg a vásárlás okaként, amelyre a válság előtt nem volt példa. A vásárlók biztonságosabbnak tekintik a személyi járműveket, mint a tömegközlekedést.

Ugyanakkor a kereslet a kisebb modellek felé mutat, mint például az A3. Ez arra utal, hogy néhány család második autót vásárol.

Forrás: https://edition.cnn.com/


A kialakult körülményekre való tekintettel, Április 30-ig  minden hirdetési csomagunk 100%-os kedvezménnyel aktiválható.

Regisztráció: HIRDETÉS MENETE

Árjegyzék: ÁRJEGYZÉK, HIRDETÉSI CSOMAG VÁSÁRLÁS